Evde Sağlık Hizmetleri
Evde Serum, Evde Sonda, Evde Enjeksiyon, Evde Doktor ve Hemşire Hizmetleri
Evde Enjeksiyon Hizmetleri
Bir doku ya da vücut boşluğuna sıvı doldurma işlemine Enjeksiyon, bu işlem için kullanılan araca Enjektör ismi verilmiştir. Enjeksiyon çeşitli nedenlerle (ağrı kesici, antibiyotik vs.) vücuda damar yolundan ya da kas içerisine ilacın enjekte edilmesi işlemidir. İnsana yapılan bütün tıbbi müdahaleler gibi enjeksiyonda çok ciddi ve alanında uzman kişiler tarafından uygulanması gereken bir işlemdir. Damar yolundan yapılacak enjeksiyon işlemlerinde kullanılabilecek ilaçlarla kas içerisine uygulan ilaçlar farklılıklar gösterebilir. Enjeksiyon işlemini yapan sağlık personeli kadar hastanın da bilgili olması ilacını uygun saklama koşullarında muhafaza etmesi ve sağlık görevlisinin talimatlarına uyması gerekmektedir.
Enjeksiyon Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?
Enjeksiyon vücuda çeşitli bölgelerden (kas içerisine, damar içerisine) enjektör yardımıyla ilaç uygulamasıdır. Enjeksiyon uygulaması dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak temiz bir ortamda eldiven kullanılarak yapılmalıdır.
Enjeksiyonun yapılış şekline göre çeşitleri;
- I.M. (İntra Müsküler) Kas İçerisine
- I.V. (İntra Venöz) Damar İçerisine
- S.C: (Subkutan) Deri Altına
- I.D.(İntra Dermal) Deri İçerisine olarak 4’e ayrılır.
Bu teknikler ilaçların emilme yolları ve emilim zamanlarına göre ilaçların kutu üzerinde ve prospektüsün de belirtilmiştir. Her ilaç uygun olan yöntem kullanılarak vücuda enjekte edilmelidir.
Enjeksiyon yapılış aşamaları başlıca; eller gözle görülecek kadar kirliyse sabunla yıkanır, değilse el dezenfektanı ile dezenfekte edilir. Hastaya uygulama yapılacak tekniğe göre pozisyonunu ayarlaması için yardımcı olunur. İlaç hazırlama prosedürüne göre hazırlanır ve enjektöre çekilir. Uygun teknikle kas ya da damar içerisine enjekte edilir.
Tüm sağlık uygulamaları gibi Enjeksiyonda önemli bir girişimdir. Yetkisi ve deneyimi olmayan kişilerce uygulanmamalıdır.
Enjeksiyon işlemi için 5D kuralı vardır ve itina ile uygulanmalıdır.
- Doğru Hasta
- Doğru İlaç
- Doğru Doz
- Doğru Yol
- Doğru zaman
Bu kurallar her enjeksiyon uygulamasında itina ile değerlendirilmeli ve doğrulanmalıdır.
Evde Enjeksiyon Hizmeti Nedir?
Evde Enjeksiyon Hizmeti çeşitli nedenlerle doktor tarafından reçete edilip evde yapılmasına izin verilen ilaçların yetkili kişilerce hastaya uygulanmasıdır. Evde Enjeksiyon Hizmeti özellikle yatağa bağımlı ve ileri yaşlardaki hastaların ilaç tedavilerinin konforlu ve etkin bir şekilde yapılmasını sağlar. Özellikle antibiyotik gibi belli bir saatte uygulanması gereken tedaviler Karan Evde Sağlık’ın Evde Enjeksiyon Hizmetleri sayesinde güveli ve etkin olarak sürdürülebilir. Sizde evde enjeksiyon hizmetleri hakkında bilgi ve rezervasyon için bizi arayabilirsiniz.
Evde Enjeksiyon Hizmetini Nasıl Planlıyoruz? Hizmetimize ihtiyacı olan hastalarımızın çağrıları Karan Evde Sağlık çağrı merkezi tarafından karşılanır ve gerekli tüm bilgiler alınır. Hastandan alınan bilgiler ışığında hizmet planlaması koordinasyon merkezimiz tarafından değerlendirilir ve hizmeti en etkin uygulayabilecek ekibe hasta bilgileri, ilaç bilgileri ve saatleri bildirilir. Bilgileri alan ekip gün planlaması yaparken hastaların bütün ihtiyaçlarını ve randevularını planlar. Özellikle saatinde uygulanması gereken ilaçlarda ekibimiz 10 dakika önce adresinizde olur ve uygulamayı tam saatinde yapar.
Evde Enjeksiyon Hizmetinin Avantajları Nelerdir?
- Zaman Tasarrufu sağlar.
- Hastaneye ulaşım sorunlarını ortadan kaldırır.
- Özelikle bedensel engeli olan hastalar için ekonomik bir hizmettir.
- Hastaya evinde yapılan enjeksiyon işlemi konforludur.
- Sadece yaşlı ve bedensel engelliler için değil tüm yaş grubu ve evden çıkmak istemeyen bütün bireyler yararlanabilmektedir.
Evde Enjeksiyon Hizmetleri ile Hangi Hastalıkların Tedavisi Yapılabilir?
- Diyabet: İnsülin enjeksiyonları ile kan şekeri seviyelerinin kontrolü.
- B12 vitamini eksikliği: B12 vitamini enjeksiyonları ile eksikliklerin giderilmesi.
- Osteoporoz: Kemik yoğunluğunu artırmaya yönelik ilaç uygulamaları.
- İmmün yetmezlik: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için immünglobulin enjeksiyonları.
- Hormon tedavisi: Hormonal dengesizlikleri düzeltmek için östrojen, progesteron veya testosteron enjeksiyonları.
- İntravenöz antibiyotik tedavisi: Ciddi enfeksiyonların tedavisi için evde IV antibiyotik uygulamaları.
- Ağrı yönetimi: Kronik ağrı hastaları için ağrı kesici ilaç enjeksiyonları.
Evde Enjeksiyon Hizmetinin Ücreti Ne Kadardır?
Evde Enjeksiyon Hizmeti almak isteyen hastalarımız Karan Evde Sağlık Hizmetleri çağrı merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirler. Hizmetimizin ücreti hastanın konumuna, uygulama yoluna (damar yolundan, kas içerisine ya da serum uygulaması gereken ilaçlar) göre değişebilmektedir.